Waarom willen sommige mensen hun neus laten aanpassen?

In onze maatschappij speelt schoonheid zeker een belangrijke rol. Natuurlijk zit echte schoonheid van binnen, maar veel mensen voelen het toch niet zo. Mensen missen soms het zelfvertrouwen dat ze zouden kunnen hebben, omdat ze onzeker zijn over een bepaald onderdeel van hun lichaam. De neus is daar een goed voorbeeld van.

Dit is precies een onderdeel van het gezicht wat nu ook niet bepaald goed te verdoezelen is. De neus staat immers direct in het midden van het gezicht en is dus goed te zien voor iedereen. Imperfecties op de neus kunnen bijvoorbeeld zijn dat er een bobbel op de neus aanwezig is, of dat de neus wat scheef staat. In de cosmetische chirurgie is hier een ingreep voor, welke de scheve neuscorrectie genoemd wordt.

De neus bepaald is belangrijk voor de rest van het gezicht

beautyTijdens een operatie die wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg, kunnen deze imperfecties worden weggehaald. Dit is een vrij ingrijpende operatie. Maar bij een neuscorrectie moet er niet enkel gekeken worden naar de neus, ook naar de rest van het gezicht. Het kan namelijk een behoorlijk effect hebben op de rest van het gezicht. Hier moet op voorhand goed naar gekeken worden, dat gebeurd vaak tijdens een eerst consult. Dat is een afspraak met een chirurg of arts die naar de neus kijkt en naar de wensen luistert. Vervolgens wordt er gekeken naar de opties van een neuscorrectie om aan te kijken wat het beste bij de rest van het gezicht zal passen.

Niet voor iedereen geschikt

Een neusoperatie is zoals gezegd dus niet niks, het is een zware operatie. Het is enkel geschikt voor mensen met een volledig uitgegroeide neus. Kinderen en pubers kunnen dit dus vaak niet ondergaan. Cosmetische operaties zoals de neuscorrectie worden overigens ook vrijwel nooit vergoed door de zorgverzekeraar. Men dient deze dus uit eigen zak te betalen.