Ondernemers krijgen vaak te maken met klanten die te laat betalen

Het is als ondernemer helaas vrijwel dagelijks aan de hand, mensen die rekeningen niet betalen. Iedere ondernemer krijgt er eigenlijk wel mee te maken. Of de ondernemer nu zaken doet met andere ondernemers (B2B) of zaken doet met particulieren (B2C), er zijn altijd klanten die hun rekeningen niet betalen. Erg vervelende situatie, dat mogen we gerust zeggen. Want het kan diverse problemen veroorzaken. Als u overweegt om dit uit handen te geven, dan zijn daar incassobureaus voor.

betalingsafspraken

Ondanks goede afspraken kan een klant toch soms te laat betalen

 

Deze bedrijven specialiseren zich in het incasseren van rekeningen van andere mensen, ook die van u dus. Het kan vaak helpen om een externe partij er naar te laten kijken, dit kan indruk maken op uw debiteur. Hij of zei zal zien dat u het meent, en waarschijnlijk sneller betalen. De extra kosten worden vaak op uw debiteur verhaald. Deze kosten zijn in Nederland in de wet geregeld en hebben een minimum van €40,-. Deze kosten lopen wanneer het bedrag van de factuur stijgt.

Gaat u wel of geen incassobureau inschakelen?

Een vraag die u natuurlijk alleen zelf beantwoorden kunt. Bent u de debiteur helemaal zal, na diverse beloftes om te betalen? Dan kan het zeker een goede optie zijn om de rekening over te dragen aan specialisten. Bij een incassobureau werken overigens vaak juridische mensen, die precies weten hoe incasso werkt. De brieven die verzonden worden zullen in sommige gevallen zorgen voor een beetje schrik bij uw debiteur. Vaak worden de dingen aangehaald die mogelijk zouden kunnen gebeuren als de rekening niet betaald zou worden.

Als u de keuze heeft gemaakt om een incasso in te schakelen, dan wordt er vaak door middel van brieven met uw debiteur gecommuniceerd. Ook kan de debiteur enkele telefoontjes verwachten. Veel incassobureaus van nu werken met het no cure no pay principe. De naam zegt eigenlijk al genoeg. Dit wil zeggen dat de kosten op uw debiteur verhaald worden (incassokosten). Soms moet u zelf toch iets betalen in deze gevallen, bijvoorbeeld als de debiteur toch niet blijkt te betalen. Vraag goed na hoe dit precies werkt bij het incassobureau Amsterdam dat u op het oog heeft.